ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ
Ξενοφώντος & 2ας Νοεμβρίου – Κτίριο Τ.Ε.Ε. - Βόλος, ΤΚ:38221
Τηλ.: 04210-24783 - Φαξ: 04210 39007
Home

Δραστηριότητες Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου

 1. Αυτοί που φεύγουν Βαθιά η θλίψη όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας για το χαμό το τελευταίο διάστημα, των δύο εξαίρετων ανθρώπων και κυνηγών της πόλης μας των Γιάννη Τσουκαλά και Θόδωρα Πλαστάρα.
  Στην τοπική εφημερίδα «Θεσσαλία», στις 29 Μαρτίου 2002, δημοσιεύτηκε στη στήλη «Κυνηγετικά», από τον κ. Σπύρο Ε. Βουτσινά, εξαίρετο στέλεχος του κυνηγετικού κόσμου, το παρακάτω κείμενο, ως κατευόδιο στους αγαπητούς συγκυνηγούς μας που άφησαν τα εγκόσμια, τους Γιάννη Τσουκαλά και Θεόδωρο Πλαστάρα.
  Υποχρέωσή μας να το αναδημοσιεύσουμε.
  «Τελευταία χάσαμε απρόσμενα δύο καλούς συγκυνηγούς, που μας άφησαν νωρίς. Οι Γιάννης Τσουκαλάς και Θεόδωρος Πλαστάρας ήταν εκλεκτά μέλη της κυνηγετικής οικογένειας, σωστοί επαγγελματίες και από τους ανθρώπους που καλυτερεύουν την κοινωνία. Το θλιβερό γεγονός προξένησε μεγάλη λύπη, ιδιαίτερα στους κυνηγούς της πόλης μας, που μαζί μας εκφράζουν τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει».

 2. Γλέντι κυνηγών στη λήξη της Κυνηγετικής περιόδου 2001-2002.
  Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το γλέντι των κυνηγών με αφορμή τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2001-2002 στο εκτροφείο θηραμάτων του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου, στη θέση «Δένδρο» Παλιουρίου, την Κυριακή 3 του Μάρτη.
  Το εκτροφείο θηραμάτων, έκτασης 42 στρεμμάτων, ζωντάνεψε από τα τραγούδια και το χορό των κυνηγών. Τα ψητά, το κρασί και οι μεζέδες έδωσαν και πήραν και οι κυνηγοί γι΄ ακόμη μία φορά απέδειξαν ότι ξέρουν να περνούν καλά.
  Ευχή όλων «και του χρόνου να είμαστε καλά»…

 3. Σύλληψη λαθροκυνηγών.
  Βόλος 22 Φεβρουαρίου 2002
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Δημοσίευση την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2002)
  Καίριο ήταν το πλήγμα κατά της λαθροθηρίας που κατάφερε ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάμπρος Καϊμπαλέξης, με τη συνδρομή του αστυνόμου κ. Παναγιώτη Γανωτή του Αστυνομικού σταθμού Αργαλαστής, το πρωί του Σαββάτου16 Φεβρουαρίου. Οι ανωτέρω συνέλαβαν επ' αυτοφόρω μετά από καρτέρι 5 ωρών σε δασική περιοχή του Λαύκου τους (ακολουθούν 2 ονόματα….) να μεταφέρουν και να κρύβουν επιμελώς σε αυτοκίνητο έναν αγριόχοιρο που προηγουμένως είχαν εντοπίσει με σκυλιά δίωξης και τον είχαν σκοτώσει.
  Είναι γνωστό σε όλους βεβαίως ότι το κυνήγι του αγριόχοιρου έχει λήξει από τις 10 Ιανουαρίου.
  Κατασχέθηκαν ο αγριόχοιρος, τα κυνηγετικά τους όπλα και οι 2 δράστες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργαλαστής για την περαιτέρω διαδικασία, ενώ ειδοποιήθηκε και ο υπεύθυνος Θήρας της Δασικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Πέτρος Μπλάνας ο οποίος συμμετείχε στην περαιτέρω διαδικασία που ο νόμος ορίζει. Στο παράνομο αυτό κυνήγι συμμετείχε και τρίτο άτομο, το οποίο τράπηκε σε φυγή, αλλά αναγνωρίστηκε από τόσο από τον θηροφύλακα του Συλλόγου, όσο και από τον αστυνόμο. Πρόκειται για τον ….. ο οποίος καλέσθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αργαλαστής την Παρασκευή 22.2.02 για τα περαιτέρω.
  Το μεσημέρι της ίδια ημέρας που έγιναν οι 2 συλλήψεις, στην πλατεία της Αργαλαστής, ο αγριόχοιρος βγήκε σε πλειστηριασμό (όπως ορίζει η αρμόδια νομοθεσία) και ο τελευταίος μειοδότης προσέφερε το ποσό των 130.000 δρχ, χρήματα τα οποία κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
  Για την αναμφισβήτητη αυτή επιτυχία κατά της λαθροθηρίας ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου οφείλει να συγχαρεί δημόσια τον θυροφύλακά του κ. Λάμπρο Καϊμπαλέξη και τον αστυνόμο της Αργαλαστής κ. Παναγιώτη Γανωτή, όπως επίσης και τον Υπεύθυνο Θήρας κ. Πέτρο Μπλάνα, ενώ δηλώνει ότι θα συνεχίσει σε κάθε επίπεδο την προσπάθεια για εξάλειψη του φαινομένου της λαθροθηρίας.

 4. Ετήσιος χορός και κοπή πίτας 2002.
  Βόλος 11 Φεβρουαρίου 2002

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο κέντρο Σουίπα Παλάς στις Αλυκές, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ο ετήσιος χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου.
  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ροδούλα Ζήση, η οποία έκοψε και την πίτα του Συλλόγου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκος Βούλγαρης, η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ζέτα Μακρή, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Νάκος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Κυριάκος Μήτρου, ο Δήμαρχος Αισωνίας κ. Λεωνίδας Γκάγκας, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Τιμπλαλέξης, ο εκπρόσωπος του Δασάρχη Βόλου κ. Νίκος Ντήτορας, ο κ. Πέτρος Μπλάνας υπεύθυνος του Γραφείου Θήρας του Δασαρχείου Βόλου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού & του Ε.Α.Κ. του Δήμου Βόλου κ. Τάσος Στρατηγόπουλος, ο Πρόεδρος της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Νήσων Σποράδων κ. Ευάγγελος Μπαλατσός, ο κ. Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βελεστίνου & μέλος του Δ.Σ. της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Νήσων Σποράδων κ. Στέργιος Συρταριώτης, και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας κ. Θωμάς Μπουλιώτας
  Tο φλουρί του Συλλόγου κέρδισε ο κ. Ευστάθιος Στάμος, κυνηγός εδώ και πενήντα χρόνια, ο οποίος παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αποστόλη Γεωργούδη το χρυσό συμβολικό νόμισμα.
  Στην πλούσια λαχειοφόρο του συλλόγου που ακολούθησε κληρώθηκαν πολλά πλούσια δώρα. Οι τυχεροί των λαχνών μπορούν να περάσουν από τα γραφεία του Συλλόγου για να παραλάβουν τα δώρα τους.
  Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου ευχαριστεί θερμά τους κυνηγούς και τους φίλους του που συμμετείχαν στην εκδήλωσή του, όπως επίσης και τους δωροθέτες που στήριξαν την λαχειοφόρο του.

  Επάνω

  Αρχική